Cider

O Cideru

CIDER MAGNETIC APPLE je jemně perlivý, alkoholický nápoj, vyrobený fermentací jablečné šťávy (moštu). Vyrábíme ho ve čtyřech variantách dle vlastní receptury v provozovně nedaleko Kolína. K dostání je ve skle 0,33l, v některých restauracích a kavárnách můžete ochutnat též točený.

Cider Magnetic Apple je 100% český. Znamená to, že všechna jablka, která zpracováváme, pocházejí od českých sadařů, zejména z regionu středních Čech. V Čechách byly vyrobeny také veškeré obaly, které pro naše produkty používáme, od skla přes etiketu až po korunku.

Paradoxně jediné, co české není, je název – zde se držíme tradičního anglického označení – čeština jednoslovný překlad slova „cider“ nemá, a proto je i náš název anglický.

TRADICE VÝROBY CIDERU má v Evropě kořeny ve Velké Británii a ve Francii (zejména v oblasti Bretaně). Odtud také pochází dvojí možnost názvu: anglické „cider“ /počeštěná výslovnost sajdr/ a francouzské „cidre“ /počeštěná výslovnost sidr/. Mezi nejvýznamnější výrobce a konzumenty cideru dnes patří také Irsko, Austrálie, Nový Zéland a Španělsko. V Čechách se tento nápoj začal objevovat teprve před několika lety, vzniklo již několik místních značek.

TECHNOLOGIE VÝROBY CIDERU začíná výběrem vhodných odrůd jablek. Z omytých a rozdrcených jablek získáme pomocí plachetkového lisu jablečnou šťávu. Po odkalení a následné řízené fermentaci, která může trvat od 1 do 4 týdnů (v závislosti na obsahu cukru a teplotě), prochází cider procesem zrání, který trvá déle než 5 měsíců.

Produkty

       
ORIGINAL
4% alk.
PREMIUM
6% alk
HRUŠKOVÝ
4% 
VIŠŇOVÝ
5%
       
CIDER MAGNETIC APPLE prodáváme jednotlivě (sklo 0,33L), v balení po 12 kusech (krabice) nebo v zálohovaných přepravkách (24ks). Dále nabízíme distribuci v KEG (ORIGINAL 30L, PREMIUM 30L, ORIGINAL 50L, typ narážeče „bajonet“) a bag-in-box 5L (PREMIUM, nesycený – vhodný pro přípravu horkého cideru).
       
DÁRKOVÉ BALENÍ
3 LAHVE
KRABICE
12 LAHVÍ
PŘEPRAVKA
24 LAHVÍ
KEG
30L/50L
       

Ceník produktů naleznete zde.

Ocenění

Cider Magnetic Apple ORIGINAL se stal v roce 2014 vítězem mezinárodní soutěže SISGA ve španělské Asturii (1. místo v kategorii Nejlepší cider ve formátu 1/3). V roce 2015 získal v téže kategorii 3. místo.

Recepty

Horký Cider

Potřebujeme: 1,5 litru Cideru Magnetic Apple Premium, 7 lžic calvadosu, 400 ml Polabského moštu, 75 g třtinového cukru, kůra z jednoho biopomeranče nakrájená na tenké proužky, 4 hřebíčky, 2 svitky skořice, 1 lžíce kuliček nového koření

Postup: Cider, calvados a mošt vlijte do hrnce, přisypejte cukr a přiveďte těsně pod bod varu. Pak přidejte pomerančovou kůru a koření, přiveďte k varu a odstavte. Nechte louhovat 20-30 minut. Poté rozdělte do sklenic a podávejte ozdobené kouskem skořice a hoblinkou pomerančové kůry. 

 

Cider 12x0.33 Cider - karton